Can Dani Formentera y su cocina de raíz

Can Dani sigue esta temporada insistiendo en lo que les ha llevado hasta aquí: producto, ración y cariño. Así basan su propuesta, su cocina de raíz. Construyen sobre calidad de producto fresco y autóctono y defienden la buena ración para servir una cocina tradicional pero actualizada con los matices de nuestros días y fiel a las experiencias de un lugar: Formentera.

tomàquet de Formentera, formatge de cabra i anxova.

Tomàquet de Formentera, formatge de cabra i anxova.

tataki de tonyina a mitja sal, tomàquets secs, maionesa i olives.

Tataki de tonyina a mitja sal, tomàquets secs, maionesa i olives.

Pop cuit, butifarró i cebetes rostides.

Pop cuit, butifarró i cebetes rostides.

La imaginación, la temporada y su forma de ser son los ingredientes que orientan la carta. La despensa huele a Mediterráneo. Quieren que disfrutes de la cocina de Can Dani Formentera tal y como ellos se la imaginan: producto, ración y cariño. Mucho cariño. En el Menú Degustación de Can Dani vas a encontrar la mejor inspiración de la mano de la Chef Ana Jiménez. (★ Estrella Michelin 2014).

ENG: Formentera restaurant, Can Dani, has become the first restaurant in the Pitiusas to be awarded a coveted Michelin star, the most prestigious accolade that can currently be awarded to any dining establishment, anywhere in the World. After visiting this contemporary-meets-rustic style restaurant based in San Ferran, the Michelin inspector was impressed, saying: One of the island’s most impressive and surprising restaurants with a look that is contemporary and Mediterranean in feel. The cuisine focuses on doing a lot with relatively little, creating imaginative and seasonal cuisine that evolves with its clientele. Local ingredients take pride of place, alongside great attention to detail and a respect for traditional flavours.
Can Dani itself is a beautiful, affordable, restaurant but with an elegance and quality that is extraordinary. They pride themselves on their healthy ‘roots cuisine’ of creative tapas, use of fresh, locally sourced products, healthy aperitivos, locally caught fish and seafood, the best gin and tonics and of course, the meat. Oh boy.
Open all year round, many say in fact, that the best time to visit Can Dani is on Thursdays, Fridays and Saturdays from 8pm or Sundays from midday to experience their whopping 600g cuts of beef. But in a down-to-earth stroke of genius, the guys at Can Dani even provide a takeaway service. Day-trippers who do not have time to dine, take note!

Ctra. de la Mola Km 8,5, 07871 Formet. Formentera · menú 2015

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